Gyakran Ismételt Kérdések

1. Milyen a 35-ös Clean-All általános tisztító biztonságos hígítási aránya, és kárpittisztításon kívül lehet-e egyéb más munkafolyamatra használni?
35-ös Clean All általános tisztító1:4, vagy 1:5-ös hígítási arányban számos munkafolyamathoz használható (kárpittisztítás, bőrtisztítás, motormosás, bogároldás, felnitisztítás-napi szennyeződés eltüntetése, zsírtalanítás, padlósúrolás). Kiváló tisztító hatása van.
 
2. A 6A Felni tisztító nevezetű savas tisztító anyaguk okoz-e bármiféle sérülést az autó lakkozásán, ha véletlenül rákerül a felületre?
Semmiféle károsodást nem okoz, biztonságosan lehet használni 1:1-es hígításban, természetesen figyelni kell arra, hogy forró felületre illetve forrólakkozásra semmiképpen ne kerüljön.
 
3. Van e olyan anyag a Maxolen termékpalettáján, ami a lakkozásra került fagyanta eltávolítására alkalmas?
Igen van, a 11-es Ablaktisztító. Ez olyan szélvédőmosó téli fagyálló koncentrátum, amely speciális oldószeres alapanyagot tartalmaz, s ennélfogva kiválóan alkalmas a fagyanta és méh ürülék eltávolítására.
 
4. Mi a különbség a 37-es Plasto-Clean és a 61-es Blue StarA-Z belső műanyagápoló között?
37-es Plasto-Clean fehér színű, szilikon olajat tartalmaz, vízzel nem hígítható. A megtisztított, felkent felületen száradás után selymes matt felületet eredményez, ezmiatt nincs csillogó hatása.
Blue StarA-Z belső műanyagápoló 1:1-ben hígítható, kék színű anyag. Ez is tartalmaz szilikon olajat, de összetételénél fogva fényessé teszi a felületet. Nagyon jól használható motorkozmetikához, mivel vizes bázisú és a felvitt anyag önmagától elterül a felületen. A munkafolyamat végén szép fényes hatást eredményez.
 
5. Lehet e a 40-es Bőrápolóval bőrt tisztítani?
Természetesen lehet, de közvetlen alkalmazását nem ajánljuk! A Maxolen rögzített technológiai folyamatában azt javasoljuk, hogy minden ápolni kívánt felületet először le kell letisztítani 35-ös Clean All általános tisztítóval, vagy a 32-es Saubermen általános tisztítóval, majd a megtisztított felületre az ápolószert a kívánt mennyiségben felhordani szivaccsal vagy mikro szálas kendővel.
 
6. Mi a különbség a 20-as üvegtisztító és az EU20-as üvegtisztító között?
Az EU20-as üvegtisztító nem tartalmaz alkoholt, ezáltal a nyári időszakban tovább rajta marad a felületen.
20-as üvegtisztító viszont alkoholtartalma miatt nagyobb zsíroldó hatással rendelkezik és jobban hígítható, ez által jobb ár-érték arány jellemzi. Ez miatt a EU20-as üvegtisztító nincs a belistázott termékek között jelenleg.
 
7. Fel lehet e vinni a felületre kézzel a 22-es violaszínű viaszpolírozó pasztát a lakkozásra?
A válasz igen, természetesen fel lehet vinni kézzel, a végeredmény így is hatásos. Ez az anyag azonban ennél sokkal többet tud! Kifejlesztése egy konkrét technológia folyamathoz történt, s így éri el a tökéletes hatást. Tartóssága rövidebb, mintha excenteres géppel „belemasszíroznánk” a felületbe, mert ezzel nagyobb a tömítő hatás és erősebb a diffúzió. Látható a különbség, bár a munkafolyamat ugyanaz: körkörösen felvisszük a lakkozott felületre és már kikrétásodott az anyag, akkor kézi műveletnél Z56-os Mikroszálas kendővel, vagy az excenteres gépnél a Z48MMikroszálas sapkávalvisszaszedjük (természetesen ez sokkal gyorsabban megy).
 
8. Melyik gumiápoló tartósabb a gumifelületen, a 3-as Gumitisztító és konzerváló vagy 3B Gumi- és külső műanyagápoló?
Mind a kettő egyformán tartós, annyi különbséggel, hogy a 3-as Gumitisztító és konzerváló glicerin tartalmú és az visszaszáradás után visszaadja a guminak a gyári fekete színét.
Míg az 3B Gumi- és külső műanyagápoló szilikon olajat tartalmaz, ebből kifolyólag egy fényes felületet eredményez a száraz gumin.
Egyik sem hígítható vízzel, speciális összetételénél fogva azonban ennek ellenére mindegyiket fel lehet kenni vizes gumiabroncsra. Ezzel az egyedi tulajdonságával az egész munkafolyamatot gyorsítja.
 
9. Létezik e olyan termék amit az 1A lakk és krómtisztítóhelyett eredményesen lehet használni hologramok eltávolítására?
Az 1A lakk és krómtisztító elnevezésű termékünk már nincs forgalomban. Helyette az új teflon tartalmú polírozó anyagokat ajánljuk a „PM” sorozatból. Ezekkel már hologram mentesen lehet dolgozni. Az esetlegesen visszamaradó hologramot a 96-os Wax Perfect (PM3) finompasztával, a Z09A fehér puha polírozó korong használatával, el lehet tüntetni.