Technológiai sorrend leírása

A következő menüpontok alatt röviden ismertetjük azt a műveleti sorrendet, amelyet új és használt autók előkészítése, ápolása során be kell tartani ahhoz, hogy a kívánt erdményt elérjük.
    • Jármű előkészítése
    • Vizes kezelés
    • Belső tisztítás
    • Lakkozott felületek kezelése
    • Végső ellenőrzés
 
0, Jármű előkészítése
 
Első lépés: Rozsdaoldó spray-vel fújuk le, esetleg ecsettel lazítsuk fel a rozsdás foltokat.
Második lépés: Vegyünk ki minden mozgó alkatrészt, eszközt: pl. hamutartó, üléshuzatok, szőnyegek, csomagtér szőnyeg, pótkerék, szerszámkészlet, dísztárcsák stb. A ragasztó maradványokot, matricákat és friss gyanta foltokat 66-ossal dörzsöljük meg és hagyjuk néhány percig hatni. Időráfordítás: 10-15 perc.
 
1, Vizes kezelés
 
Első lépés: A felniket 6A Felni tisztítóval befújjuk. (Figyelem, polírozott króm felnikre tilos alkalmazni!) Ha szükséges a karosszéria egyes részeit 8-as Kátrányeltávolítóval is kezeljük. Gyantával szennyezett helyeken a 66-ot (esetleg 36-ot) használjuk.
Második lépés: A motort, a motorháztető és a sárhányók belsejét, az ajtók tömítéseit, az autót elejétől a végéig a Clean-AII 35-tel befújjuk, kb. 10-15 percig hatni hagyjuk. Szükség esetén – a nagyobb hatás eléréséhez -szivacsot vagy ecsetet is használhatunk.
Harmadik lépés: A 6A-val, a 8-sal, illetve 35-tel befújt részeket magasnyomású vízborotvával alaposan lemossuk.
Negyedik lépés: A motort és motorteret sűrített levegővel szárazra fújjuk, majd Blue Star 61-gyel bepermetezzük. A festetlen fémrészeket 41-es Korrózióvédő viasszal kezeljük.
 
2, Belső tisztítás
 
Első lépés: Minden szellőzőnyílást kinyitunk, és a ventillátort maximálisra állítjuk, s ha van, légkondicionáló berendezés rövid ideig járatjuk, hogy az esetleges szennyeződéseket kifújja.
Második lépés: A kutyaszőrt és a fenyő tűleveleket Z54 Állatszőreltávolítóval letisztítjuk. A belső üléseket, kárpitot (mennyezet és ajtóborítást), szőnyegeket és a csomagtartót 32 Saubermennel, 1:1-1:3 hígítással vastagon bepermetezzük. Ezt követően a Z49 Kárpittisztítóval átöblítjük, amíg a szennyeződés el nem tűnik s a víz 90 %-át kiszívatjuk a kárpitból és a szőnyegekből. A kellemetlen szagú utasteret AirCon Max44 vagy AirCon Exotic 42-vel illatosíthatjuk.
Harmadik lépés: Valódi bőr felületekre a 32-est csak szivaccsal vagy kefével vigyük fel, legalább 1:6 arányban hígítva, hogy elkerüljük az elszíneződéseket. A bőr-, műanyag- és gumirészek felfrissítésére a 40-es ill. a 37-es terméket használjuk.
 
3, Lakkozott felületek kezelése
 
Első lépés: Kisebb hibákat, karcokat lehet színtelen lakkal, vagy eredeti festékkel javítani. A száradás után Z53 Csiszolószettel simára csiszoljuk, aztán Hochglanz-cal fényesre polírozzuk. Por által okozott karcokat, hibákat újonnan lakkozott felületen szintén így javíthatjuk.
Második lépés: Rossz, matt felületeket Z15A Polírgéppel és PM2 Surface Cut anyaggal polírozzuk. Nem szabad “szárazon” polírozni. Nem szabad semmilyen kémiai anyagot a napon használni. Sarkokban, eldugott és nehezen megközelíthető helyeken kézzel és PM3 Wax Perfect-tel polírozzunk. Repülőrozsdás helyeken a 38-as Gyorstisztítót használjuk.
Harmadik lépés: A megtisztított és polírozott felületeket PM3 Wax Perfect-tel vagy PM4 Perfect Pearl-lel (szilikonmentes) konzerváljuk. Nagyon kényes vagy sötét lakkok esetében ajánlatos a 22-s használata. Ezeket az anyagokat Z15B géppel dolgozzuk el.
 
4, Végső ellenőrzés
 
Első lépés: A kereket és annak gumirészeit 61-gyel vagy 3B-vell kezeljük. Az rossz állapotú acélfelniket fekete vagy ezüst spray-vel frissítsük fel. Vigyázzunk, féktárcsára ne permetezzünk 61-est, mert balesethez vezet!
Második lépés: A műanyagrészeket 61 –gyel kezeljük. Erősen kopott műanyagokat 39S PlastiBlack anyaggal kezeljük.
Harmadik lépés: A szélvédők külső és belső oldalát 20-as vagy EU20-as anyaggal tisztítsuk meg. Erős szennyeződéseket (szilikon maradványok, új autók viaszrétege stb.) Z21-gyel, vagy Z15A Polírozógéppel és 19-cel tisztítsuk.
Negyedik lépés: Az ajtótömítéseket és a tanksapkát PM5 Liquid Wax-szal (szilikonmentes) vagy 75-tel tisztítsuk. Végezetül ellenőrizzük a korábban tisztított és polírozott felületeket. Főként a viaszmaradványokra vigyázzunk a gumi és a lakkozott felületeken. A szélvédő gumitömítéseit nézzük át újra, szükség esetén újra tisztítsuk.
 
Termékeinket természetesen lehet számos más területen is alkalmazni ápolásra és megfelelő védelem kialakítására. (pl. Motorkerékpárok, hajók, teherautók, repülőgépek, épületek, éttermek, stb.)