Grafén bevonat: Az új generációs védelem

  • Post comments:0 Comments

Mit kell tudni a grafén bevonatról?

A grafénbevonatok csak egy atom vastagságú grafént vesznek fel, és egy használhatóbb formává, grafén-oxiddá redukálják . Ez lehetővé teszi a kerámia alappal való keverését, és olyan bevonatot eredményez, amely még jobb védelmet, tartósságot és hosszú élettartamot biztosít, mint a hagyományos kerámia bevonatok .

Mivel a grafén bevonatok kerámia alappal rendelkeznek, sok jellemzőjük megegyezik a hagyományos kerámia bevonatokkal. Ugyanakkor kémiailag is megtapadnak a jármű festékén oldószer alapú hordozófolyadékok használatával. Ez a kémiai kötés kiváló védelmet nyújt.

Waxolás vagy Grafén védelem?

A viaszok, waxok sealant-ek évtizedek óta a piacon vannak, olcsók, széles körben elérhetőek és egyszerűen használhatók. Fényes bevonatot biztosítanak, és elősegítik a vízgyöngyöt a jármű felületén. Azonban nem tartanak sokáig, általában csak hetektől néhány hónapig, és nem nyújtanak túl sok védelmet.

A grafénbevonatok sokkal keményebb, tartósabb megoldást jelentenek, még akkor is, ha felhordásuk egy kicsit több szakértelmet igényel. 6 hónaptól 4 évig vagy tovább tartanak, és sokkal jobb védelmet nyújtanak a karcolásokkal szemben, és még hidrofóbabbak és víztaszítóbbak.

A waxok érzékenyebbek a jármű normál használatából származó hőre, illetve a környezeti hőre és a napsugárzásra is. Emiatt meglágyulhatnak, és összegyűjthetik vagy felfoghatják a port és egyéb szennyeződéseket. Másrészt a grafén viszonylag ellenáll a hőnek, és az anyag természetes vezetőképessége inkább taszítja a port, mint vonzza.

Grafén kontra hagyományos kerámia bevonat

Tehát ha a grafénbevonat csak egy kerámiabevonat egy kis extrával, akkor miért nem használjuk a kerámiát? A válasz erre egyszerű. Minden összetevő, ami egy jó kerámiabevonat megvan, a grafénbevonat még jobban teljesít. A grafénbevonat felveszi a kerámia bevonat legjobb tulajdonságait, és felerősíti azokat. Ezenkívül segít minimalizálni a kevésbé kívánatos elemeket, például a víz- és szappanfoltokat. Ráadásul hő hatására megújúl, kisebb karcokat képes 

Mivel a grafén-oxid kémiai szerkezete lehetővé teszi, hogy mikroszkopikus méhsejt-szerkezetet hozzon létre, nagy érintkezési szöget és alacsony csúszási szöget hozva létre, a grafénbevonatok rendkívül víztaszítóak.

Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a vízcseppek csak a jármű felületén megállnak, a nagy csúszási szög miatt ezek a gyöngyök könnyen legördülnek, és még az egyébként felhalmozódó szennyeződések egy részét is legördíti.

A megfelelően felvitt grafénbevonatok is sokkal tartósabbak, mint a hagyományos kerámiabevonatok. A grafén az egyik legerősebb bevonat világszerte, és még grafén-oxiddá redukálása után is megőrzi ezt a magas szintű szilárdságát. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy  golyóálló és elenáll a sérüléseknek és karcolásoknak, de ellenállóbbá teszi a vízkővel és a mosószivacssal vagy a törlőkendő által felszedett szennyeződésekkel szemben, amikor a járművet mosja.

A hozzáadott grafén a kész bevonatot hihetetlenül fényessé és simává varázsolja, sima érzetet hagyva a kikeményedés után. A jól felvitt grafénbevonat által elért csillogásnak nincs párja.

Ezek után had mutassam be a Maxolen 2023-as új 88 Graphene Shieldwall bevonatát ami  egyértelműen felülmúlja elődjét, a Maxolen 77 Sioux Shield kerámia termékjellemzőket a minőség és a hatások tekintetében.

Magas ellenálló képesség fokozott védőhatással, fényességfokozó és fokozott víztaszítás (hidrofobitás), öntisztulás a kiváló csúszási tulajdonságoknak köszönhetően, miközben az alkalmazás feldolgozása egyszerű marad. 

A felső réteg öngyógyuló hő hatására (karosszéria fóliázásból ismeriheti ezt a technológiát, hőkezeléssel könnyedén, homogénen regenerálhatja a fedőrétegen lévő hibákat).

Összességében elmondható, hogy a Graphene technológia alapvetően szenzációs eredményt tesz lehetővé a járművön – a csomagolásra is igényesek vagyunk a szállítási koncepciót illetően, és a készítményt úgy alakították ki, hogy alapvetően nagyon takarékosan használható legyen. Valójában a Maxolen 88 Graphene Shieldwall technológiája egyértelműen felülmúlja elődjét, a Maxolen 77 Sioux Shield termékjellemzőket a minőség és a hatások tekintetében.

A webshopban megtalálja exclusive bevezető áron, ráadásul most ajándék N102 Fire water 200ml zsírtalanító is jár minden N88SET Graphene csomag mellé.

Vélemény, hozzászólás?